ادبیات و فرهنگ
نشست ادبی اتحاد جنوب پیرامون کتاب «آسیب شناسی شعر امروز دشتستان» برگزار شد
اولین نشست ادبی اتحاد جنوب در سال 92 به مناسبت انتشار کتاب «آسیب شناسی شعر امروز دشتستان» با حضور جمعی از شاعران دشتستان برگزار شد. مهمان ویژه ی این نشست احمد فریدمند (الف ـ روز)، شاعر دشتستانی مقیم شیراز، بود.
محمد غلامی اولین شاعری بود که به بیان دیدگاهش پیرامون کتاب پرداخت. شاعر«در سایه سار سنگ» با اشاره به پیشینه ی شعر مدرن دشتستان گفت:
«فکر می کنم وقتش رسیده باشد که محک بخورد، نقد شود و برخورد جدی تر با آن صورت گیرد». غلامی افزود:«یک نکته ی بسیار مهم که در کتاب است ما می بینیم این کار بدون حب و بغض انجام شده و چنین کاری ارزشمند است».
فروغ غلامی که دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی است با نگرش آکادمیک به کتاب گفت: « به نظر من کتاب تحلیل های خیلی خوبی دارد» وی ادامه داد: «درسی که این کتاب به من می دهد این است که قدری سنجیده تر شعر بگوییم. هیچ عیبی ندارد شعر در کنار جوشش بودن، کوششی هم باشد».
اسفندیار فتحی انتظارخود از کتاب را این گونه بیان کرد: «انتظاری که من از کتاب دارم این است که انتقادی باشد، اصلا مهم نیست اسم شخصی در کتاب آمده یا اسم شخص نیامده باشد. مهم این است که نگاه انتقادی به شعر اشخاص شده» فتحی افزود: «نباید کسی از نقد شعرش ناراحت باشد، من شخصا اگر شعرم در این کتاب آمده باشد و انتقادی ترین نگاه هم به آن باشد افتخار می کنم».
عباس اوجی فرد و سعادت آیین پور از دیگر شاعرانی بودند که نکاتی پیرامون ضرورت آسیب شناسی شعر امروز دشتستان بیان کردند.
احمد فریدمند (الف ـ روز) آخرین شاعری بود که به بیان نقطه نظراتش درباره ی کتاب پرداخت. فریدمند گفت: «در مطالعه ی یک اثر، اول فرمت متن را نگاه می کنم که در اثر مذکور قابل توجه است، خوب بود. نویسنده سلامت متن را بلد است».
فریدمند با بیان اینکه که «نفس کار ارزشمند است» افزود: «این کتاب به بیان آسیب ها پرداخته است و این به معنای نفی وجوه مثبت آثار نیست».
ضرورت دیالوگ در جامعه ی ادبی، آسیب شناسی شخصیت اسفندیار در شاهنامه (از طریق مقایسه با منظومه ی اودیب شهریار) و وجه مدرن شعر از دیگر موضوعاتی بود که فریدمند به تفصیل درباره ی آن ها به بحث پرداخت.
در پایان مؤلف کتاب «آسیب شناسی شعر امروز دشتستان» گزارش پیرامون تألیف کتاب و اهداف نگارش آن را بیان کرد.