سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
هر که خود را بزرگوار دید شهوتهایش در دیده وى خوار گردید . [نهج البلاغه]
 
امروز: دوشنبه 103 آذر 5

 شعر محلی استان بوشهر پیش از آن که بیان اندیشه ی سراینده اش باشد ، انعکاس فرهنگ بومی است . این نوع شعر با عمری به بلندای نیم قرن ، جذابیتی دارد که می تواند بیشترین مخاطبان را در جلسات شب های شعر استان بوشهر دور هم جمع کند و لبخند و هیجان بیافریند .این شعر نه تنها در بین عوام که در میان خواص نیز پرطرفدار و از این حیث یکه تاز است .

باوجودی که وجه گویشی شعر محلی ، یکی از عوامل جذب مخاطب است اما همان وجه سبب شده تا این نوع شعر بیشتر به عنوان شعر شنیداری مطرح باشد چرا که انتقال دقیق و صحیح  واژه ها به خواننده ای که شعر را قبلا نشنیده باشد ، مشکل و درک مفاهیم آن برای کسانی که با فرهنگ گویشی استان آشنا نباشند ، دشوار است . برای رفع این مشکل و معرفی بیشتر این گونه شعر ، در سال های اخیر کوشش هایی شده و آثار ارزشمندی در نشریات پدید آمده  و کتاب هایی سودمند به چاپ رسیده

اما هنوز اثری به اندازه ی صدا نتوانسته هیجان و خوانش کاملا صحیح چنین شعری را انتقال بدهد

با نگاهی به فهرست سرایندگان مطرح شعر محلی در استان بوشهر  ، با نام های درخشانی رو به رو می شویم که قریب به اتفاق آنان دوران میان سالی را نیز پشت سر نهاده اند و این موضوع  تا حدودی نگران کننده است . گاه با خود می اندیشم چرا در شعر نو استان بوشهر ، روجا چمنکار ، زری شاه حسینی ، سیامک برازجانی  و ... آمدند ولی در شعر محلی ، کمتر شاهد بلند پروازی های جوانان هستیم ؟ آیا این شعر همچنان به سنت ها پایدار می ماند یا روزی پوست می ترکاند ؟ چرا پس از گذشت چندین دهه ، هنوز اثری از جوانان نداریم که به شهرت کلاخا پهلو بزند و و با قوت و قدرت ، بخشی از تاریخ و فرهنگ ما به حساب آید ؟چرا هنوز وقتی از شعر محلی استان بوشهر سخن می گوییم ، به نام های بلند ایرج شمسی زاده و فرج کمالی تکیه می کنیم ؟ چرا بنیانگذاران شعر محلی استان ، هنوز از بهترین سرایندگان این نوع شعر هستند ؟ ودر یک کلام  آیا این شعر هنوز پویاست ؟

اگر به برخی از  رازهای موفقیت شاعران بزرگ محلی سرا دقت کنیم ، متوجه می شویم که سرودن با گویش محلی چندان مهم نیست . بلکه پیش از هر چیز باید به خود و تاریخ را تکیه کرد و در فرهنگ عامه حل شد . اجتماع را شناخت ، با  مردم نفس کشید ومواد خام را از اعماق جامعه بیرون آورد . باید دردها را شناخت وجسارت فریاد داشت .  این ها بخشی از اسباب بزرگی است که برخی فراهم کرده اند .

شعر شاعران جوان محلی سرای  ما آیا چنین مسیری را طی می کند ؟ آیا پشتوانه ی  مطالعه ی عمیق اجتماعی دارد ؟ من بر این باورم تا هنگامی که جوانان از سر تفنن شعر می گویند  و یا دل به نظم های واتس آپی خوش می کنند ، باید از خطر گمراهی بترسند .

شعر محلی با نوار کاست میان مردم آمد . کم کم در شب های شعر پا گذاشت . در روزنامه ها مطرح شد و توانست  کتاب هایی ارزشمند به خود اختصاص دهد اما احساس می شود که شعر جوان ، پراکنده به پیش می رود و محک جدی نمی خورد . شاید نشست های کارگاهی منظم و یا توجه بیشتر نشریات نظیر همین صفحه به این مهم بتواند استعدادها را معرفی و شکوفا کند و مجال بیشتری به کسانی بدهد که به طور جدی تر و با شناخت عمیق تر از رسالت این گونه شعر قدم بر می دارند . جوانانی که آینده در انتظار است تا بیشتر آنان را بشنود . کسانی مثل آشو صفری ، مهدی شیخیانی ، شهراد میدری ، حمید زارعی ، فاطمه پولادی ، راضیه باقر زاده ، امرالله حاجب ، تارا حیدری  و برخی نام های دیگر که نخواهند گذاشت شعر محلی استان بوشهر پیر شود .

 کنگان . دی ماه 1393

توضیح :  این مقاله در اتحاد جنوب مربوط به روز یک شنبه 14 دی ماه 93 چاپ شده 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 نوشته شده توسط محمد غلامی در چهارشنبه 93/10/17 و ساعت 11:15 صبح | نظرات دیگران()


تاریخ انتشار: 29 مهر 1393 - 18:42

اختصاصی اتحادجنوب:

برگزاری همایش استانی حافظ و زمانه ما در برازجان

اتحادجنوب- سیده هدیه بیت سیاح: همایش استانی حافظ و زمانه ما بعدازظهر سه شنبه 29 مهر ماه با حضور فرماندار دشتستان و جمعی از فرهنگیان، دانشگاهیان و علاقمندان به عرصه شعر و ادب، با همکاری انجمن دوستداران حافظ استان بوشهر، انجمن کنشگران مدنی برازجان و انجمن شهروندان پویای دشتستان در محل کانون امام خمینی(ره) شهر برازجان برگزار شد.
رئیس انجمن دوستداران حافظ کشور در این همایش ضمن مقایسه حافظ با سایر شعرا گفت: هیچ شعری به اندازه اشعار حافظ، درد ما را بیان نمی کند چرا که در تمام لحظات رنج و ظلمت، مردم را به امید دعوت می کند و در تمامی لحظاتی که ناملایمات زندگی کام ما را تلخ می کند، حافظ امید آفرینی می کند.
منصور پایمرد اظهار داشت: شعر حافظ سخت ترین لحظات و اندیشه های بشری را به خوبی به تصویر می کشد تا جایی که جامی برخی از اشعار حافظ را در حد اعجاز می خواند.

وی ادامه داد: ادبیات حافظ اگر به شکل نثر هم درآید، باز هم قالب شعری خود را حفظ می کند که این یکی از ویژگی های خاص اشعار حافظ است.
پایمرد افزود: اقبال مردم به حافظ از آنجایی نشأت می گیرد که در هیچ شعری همچون اشعار حافظ، حرف دلشان را نشنیده اند.
سیاوش جعفری رئیس دانشگاه پیام نور برازجان نیز در این مراسم با بیان اشعار حافظ راز ماندگاری  این شاعر برجسته را مدارا، اهل زندگی بودن و پرداختن به دردهای اجتماعی بیان کرد و گفت: حافظ در دیوان خود بر علیه بسیاری از معضلات جامعه می پردازد و برخلاف برخی از شعرا که دنیا را پست می خوانند، حافظ این دنیا را بسیار جدی و زمینه ای جهت رشد و تعالی افراد می داند.

محمد آقایان حسینی دبیر همایش حافظ و زمانه ما نیز در این مراسم ضمن تقدیر از حضور حافظ دوستان از راه اندازی انجمن دوستداران حافظ دشتستان خبر داد.
گفتنی است در این همایش تعدادی از شعرای دشتستانی از جمله محمد غلامی اشعاری را در وصف حافظ خواندند و در پایان از تعدادی از فعالان شعر و فرهنگ و مسئولین اجرایی این همایش تقدیر شد./ ب

 

 


 نوشته شده توسط محمد غلامی در چهارشنبه 93/7/30 و ساعت 1:55 عصر | نظرات دیگران()

سلام . کار تدوین کتاب « دشتستان درآینه ی شعر » ، در دوفصل :  شعر به زبان فارسی معیار  و شعر به گویش محلی  ، به پایان رسید ، اما ممکن است شما عزیزان شعرهایی در اختیار داشته باشید که من هنوز از وجود آنان بی خبر مانده باشم . بنابراین ، از تمامی شاعران ، دوستان و علاقمندان به شعر ، درهر کجا که هستید ، خواهشمندم  اگر شعری در اختیار دارید که اسم مکان خاصی از دشتستان ( مثلا : برازجان ، دشتستان ، دالکی ، سعد آباد ، سه کنار ، طلحه ، باغ جنی ، شبانکاره ، تل مر ، ننیزک ، گوردختر ، گیسکان ، شاهزاده ابراهیم ، پـّراس یا یکی از هزاران مورد دیگر ) در آن آمده باشد ، لطف کرده و تا پایان مرداد ماه 1393 آن شعر را با ذکر نام شاعر ، منبع و نام خودتان، در اختیار اینجانب قرار بدهید . دوستانی که پیش از این اشعار را از طریق پست الکترونیکی ارسال کرده اند لطف کرده و دوباره به آدرس جدید آن را بفرستند :  

نشانی جدید :

bonarabshirin@gmail.com

www.bonar.parsiblog.com قسمت نظر ها

 

با سپاس محمد غلامی  


 نوشته شده توسط محمد غلامی در پنج شنبه 93/4/26 و ساعت 12:51 عصر | نظرات دیگران()

 

سومین جشنواره استانی شعر محلی "سنگار افتو " پایان یافت

خبرگزاری فارس: سومین جشنواره استانی شعر محلی سنگار افتو با معرفی نفرات برتر در دیلم به کار خود پایان داد.به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، سومین جشنواره استانی شعر محلی سنگار افتو با هدف اهمیت به زبان و گویش محلی در میان شاعران محلی سرای استان بوشهر برگزار شد.رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دیلم پیش از ظهر امروز در این آیین هدف از برپایی این جشنواره را شناسایی و معرفی آثار فاخر در زمینه گویش و ادبیات محلی برشمرد و اظهار داشت: توجه به زبان و گویش محلی یکی از افتخارات هر جامعه و ملتی است و باید آن را گرامی داشت.عبدالرضا جمشیدی با تقدیر از حامیان و دست‌اندرکاران جشنواره ابراز امیدواری کرد در سال‌های آتی بتوان این رویداد فرهنگی را بصورت منطقه‌ای برگزار کرد.نصرالله شفیعی، مدیر‌کل ارشاد اسلامی استان بوشهر نیز در آیین اختتامیه سومین جشنواره استانی شعر محلی سنگار افتو دیلم عنوان داشت: اهمیت به زبان و گویش محلی باید به عنوان یک اصل و ضرورت در کنار سایر اهداف متعالی قرار گیرد و شاعران محلی سرا باید ضمن تلفیق آثار ادبی به رساندن معنا و مفهوم اشعار محلی به مخاطب تاثیرگذار باشند. حسین دارند، نماینده هیئت داوران سومین جشنواره استانی شعر محلی سنگار افتو دیلم نیز با اهمیت برشمردن توجه به آثار ادبی و شعری محلی خواستار برگزاری این رویداد فرهنگی به صورت منطقه‌ای با توجه به وجه تشابه به گویش و زبان سه استان خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد شد.مهدی شیخیانی از دشتی، طاهره حیدری از دشتی و جهانگیر اژدری از گناوه در بخش برگزیده‌های برتر بخش بزرگسالان‌ شدند.همچنین برگزیده‌های برتر بخش بزرگسال جشنواره ‌شامل محمد غلامی از دشتستان، حسین حیدری از دیر و راضیه قاسم‌نژاد از دشتی بودند.در این جشنواره حسین نوری فیروزی به عنوان پیشکسوت عرصه شعر و ادب محلی در سطح استان و مهدی بلوچ به عنوان شاعر برجسته شهرتان دیلم تجلیل به عمل آمد‌. حسین نیرو از دشتی، آسیه دهباشی از دشتی، فاطمه نجار از دشتی، محبوبه صمصامی از دشتستان، راضیه باقرزاده از گناوه، مریم عسکری از کنگان، امان‌الله ابراهیمی از دشتستان، خلیل تمهیدی از بوشهر، احمد منصوری از دشتی، حسین بازپیچ از دشتی، حمید زارعی از دشتی، احمد شمس العلما از تنگستان، حمید مرادی از دیلم، پرویز انبارکی از بوشهر و غلامحسین سلیمی‌فرد از دشتستان از طرف هیئت داوران حائر تقدیر شدند.



 نوشته شده توسط محمد غلامی در پنج شنبه 92/3/2 و ساعت 2:2 عصر | نظرات دیگران()

شب شعر محلی طنز با حضور شاعران محلی‌سرای استان در اهرم برگزار شد
شب شهر محلی طنز به مناسبت فرارسیدن سال نو وایام نوروز ، با حضور شاعران محلی سرای استان دراهرم برگزار شد. در این شب شعر که با حضور شاعران محلی سرای استان در سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی - هنری اهرم و با همکاری انجمن شعر و ادب این شهر برگزار شد، شاعران محلی سرای استان وشهر ستان به نام های عبد الحسین فلاحی از بوشهر، محمد غلامی از برازجان و سید احمد شمس العلما، محمد منافی و حسن عمرانی از تنگستان با سرودن اشعار محلی و طنز فضای با نشاطی را به مراسم حکم فرما کرد.
در این مراسم که با استقبال خوب علاقمندان همراه شد به یاد عباس محمد زاده شاعر فقید محلی سرای تنگستانی شعر طنزی از این زنده‌یاد توسط محسن محمد زاده قرائت شد.


 نوشته شده توسط محمد غلامی در پنج شنبه 92/3/2 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()
<   <<   6   7   8      >
درباره خودم

ادبیات و فرهنگ
محمد غلامی
شعر ، خاطره ، مقاله و...

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 18
بازدید دیروز: 63
مجموع بازدیدها: 474203
جستجو در صفحه

لینک دوستان
بنارانه
لحظه های آبی( سروده های فضل ا... قاسمی)
اندیشه نگار
ل ن گ هــــــــک ف ش !
پایگاه خبری تحلیلی فرزانگان امیدوار
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
دیباچه
جمله های طلایی و مطالب گوناگون
طراحی سایت و تولید نرم افزار تحت وب
پارمیدای عاشق
افســـــــــــونگــــر
جاده های مه آلود
جوان ایرانی
عصر پادشاهان
وبلاگ شخصی مهندس محی الدین اله دادی
•°•°•دختـــــــــــرونه هـــای خاص مــــــــــــن•°•°•
بلوچستان
رایحه ی انتظار
اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی
نغمه ی عاشقی
بهارانه
محمد جهانی
کانون فرهنگی شهدا
پژواک
سایت مشاوره بهترین تمبرهای جهان دکترسخنیdr.sokhani stamp
****شهرستان بجنورد****
کلکسیون تمبرخانواده شهید محمدسخنی وجمیله رمضان
+O
سایت طنز و کاریکاتور دکتررحمت سخنی
ما با ولایت زنده ایم
عمو
سلام دوستان عزیزم به وبلاگ جبهه بیداری اسلامی خوش آمدید
طراوت باران
نیمکت آخر
تنهایی......!!!!!!
تعمیرات تخصصی انواع پرینتر لیزری اچ پی HP رنگی و تک رنگ و اسکنر
هستی تنهاااااا.....
►▌ رنگارنگ ▌ ◄
♥نقطه سر قبر♥
.: شهر عشق :.
تراوشات یک ذهن زیبا
پیامنمای جامع
بوی سیب
سایت روستای چشام
نرگس 1
فقط عشقو لانه ها وارید شوند
*×*عاشقانه ای برای تو*×*
رازهای موفقیت زندگی
دوره گرد...طبیب دوار بطبه...
برادران شهید هاشمی
شهداشرمنده ایم _شهرستان بجنورد
به تلخی عسل
عشق
@@@باران@@@
دریایی از غم
غدیریه
ऌ عاشق بی معشوق ऌ
گروه اینترنتی جرقه ایرانی
.:مطالب جدید18+ :.
غزل باران
wanted
آتیه سازان اهواز
دُرُخـــــــــــــــــــــــش
رویابین
اهلبیت (ع)،کشتی نجات ما...
کنیز مادر
نوری چایی_بیجار
روان شناسی * 心理学 * psychology
صاعقه
تینا!!!!
مهربانی
خیارج سرای من است
شَبـَــــــــــــــکَة المِشـــــــــــــکاة الإسلامیــــــــــة
مشق عشق ناز
سکوت پرسروصدا
دخترونه
ماه مهربان من
خودم وخودش

آشنایی با زبان تات
دلنوشته های یه عاشق!
علم نانو در زندگی
جامع ترین وبلاگ خبری
مهندسی پیوند ارتباط داده ها ICT - DCL
شایگان♥®♥
خواندنی های ایران جهان
احساس ابری
حرف های نگفته دلهای شکسته بارانی از غم
چیزهای جالب
متن ترانه ماندگارترین آهنگ های ایرانی
☻☺♫♪ دو دخـــــــتـــر ♣ ♠
به بهترین وبلاگ سرگرمی خوش امدید
جـــــــــــوکـ فــــــــــا
افسانه ی دونگ یی
محمدملکی
دوستانه
جوک و خنده
$عسل، شیرینی قلبها$
fazestan
زادگاهم بنارآبشیرین را دوست میدارم
قلب خــــــــــــاکی نوجوونی
Love
جزیره صداها
معماری
ساعت شنی
سایت گوناگون دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب پزشکی قانونی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب سالمندان دکتررحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب اورژانس دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
داستانهای واقعی روابط عمومی Dr.Rahmat Sokhani
لوگوی دوستان
پیوندهای روزانه
خبر نامه